сряда, февруари 08, 2006

наближава празника на виното (и жените)

Ей го на - другата седмица е. Един от най-светлите %) празници през месеца. Редакцията не е информирана имало ли е други, но този определено си заслужава да се отбележи. Естествено ние в клуба понеже сме си уважителни към такива бележити дати няма да пропуснем повода - така че - четвъртък - 16.02 - както се казва - часът и мястото на срещата са известни. Но... да се върнем на основната тема - виното. Виното*, драги мои, е един от двигателите на прогреса, то вдъхновява, то подобрява настроението, да не говорим за ползите от пиенето му при ниско кръвно. За да не кажете обаче, че това няма нищо общо с танците ще посоча и няколко ползи от виното пряко свързани с танците - помага за придобиване на пластичност (лично изпробвано от автора), помага за по ефектни завъртания (автора отново се позовава на емпиричен опит) и изобщо съдейства за цялостно по-добро представяне в танците.
А има и един друг момент в който ако ви се прииска някоя ваша дреха да придобие приятен розово-червен цвят и модерен уникален десен - просто я полейте с червено вино.
Така, с това смятам въпроса за виното за изчерпан, затова ще обяснявам защо включвам жените в празника. Първо - защото съм чувала, че някой по някакъв повод е казвал, че хубавото вино било като хубавата жена - това няма да му се прави разбор в тази тема (за да не се отегчите), ще оставя всеки да си направи сам изводите. Второ - че как няма да е празник на жените, като ние и без това в клуба сме си повечко жени :о). Трето - ами така де - всеки празник е на жените - те търговците нали на това разчитат - а пък ако добавим тук и Валентина (който не е български празник), ехее - иди доказвай, че не е празник на жените ако можеш.
---------------------------------
* всички гореописани приложения на виното са при ограничени количества - автора в никакъв случай не поощрява алкохолизма